Frågor & Svar

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om stensorter, lager m.m.

Granit

Granit är en mycket tålig natursten som är lämplig i alla miljöer som t.ex. bänkskivor i kök, badrum och även till fönsterbänkar.

Marmor

Marmor är mjukare och mer porös, används oftast till fönsterbänkar.

Den är känslig för sura vätskor som t.ex. kolsyra eller vissa rengöringsmedel, som kan etsa och ge märken i stenens yta.

Kalksten

Kalksten är vanlig till fönsterbänkar. Den är känslig för sura vätskor som t.ex. kolsyra eller vissa rengöringsmedel, som kan etsa och ge märken i stenen.

Jag vill ha stenskivor i mitt kök – hur går jag vidare?

Vid en första kontakt gör vi upp en skiss över era önskemål, tar fram förslag på material som passar era behov och räknar ut ett pris. Ni får gärna låna hem prover på olika stensorter för att se materialet i rätt ljus och miljö. När ni har bestämt er för att välja oss som leverantör så kommer vi hem till er för uppmätning, eller om ni själv vill lämna mått eller mallar. Efter ca två veckor kommer vi hem till Er och monterar bänkskivorna, eller om ni vill hämta dem här och själv montera.

Vilka stensorter har ni i lager just nu?

Vi tar hem de vanligaste sorterna ca 5-6 ggr per år och lite udda sorter köper vi efter hand av en svensk leverantör. Natursten kan ha väldigt varierande utseende och det allra bästa är om Ni har möjlighet att själv se ut er skiva från lagret på vår gård.

Jobbar ni med andra stensorter?

Vi arbetar själv bara med natursten, Granit, Marmor och Kalksten men kan även genom en av våra sten leverantörer tillhandahålla färdiga bänkskivor i silestone, ett konstgjort material av kvarts.

Hur går man tillväga med diskho?

Vi tillhandahåller diskhoar från många olika leverantörer, såsom Blanco, Decosteel, Franke, Ifö, Intra, Lavabo, Nordic Tech m.fl. Säg dina önskemål så tar vi fram förslag på bra diskho, eller om Ni själv vill ordna diskho så går det också bra. Vi erbjuder underfräst montering eller håltagning för ovanhängd diskho.

Var kommer stenen ifrån?

Vi importerar stenskivor huvudsakligen från Italien. Dit kommer stora stenblock från hela världen och sågas till skivor i stora ramsågar. Så bli inte förvånad när vi säger att även våra Svenska stenskivor importerats från Italien.

Hittar du inte vad du sökte?

Skriv gärna till oss istället så besvarar vi din fråga inom 1-3 arbetsdagar.

Eller kontakta oss direkt

0413-201 11
info@hmog.se

Hälsningar, Höörs Marmor & Granit